29 augusti 2016
18:00

Multikulturell IK Ludvika

Referat: Nyhammars IF U - Multikulturell IK Ludvika

På en genomblöt Åvallen efter en dags skyfall så mötte NIF U MIL i en match som NIF förlorade med 2-3 efter att MIL hade 0-2 i halvtid. Den första halvleken hade ett litet övertag spelmässigt för MIL men där deras mål var lite olyckliga med bl a en misstänkt offside vid deras 2:a mål. I den andra halvleken så tog NIF tag i spelet från början och var det lag som borde vunnit matchen efter att ha förlagt spelet på MILs planhalva den mesta tiden i halvleken. NIF reducerade till 1-2 efter c:a 20 min genom Mikael Eklöv vid en kalabalik framför MILs mål och då var laget riktigt på gång. Men som så många gånger tidigare så ett olyckligt bolltapp vid mittlinjen resulterade i ett skott eller inlägg mot mål som träffar en liggande MIL spelare i huvudet och det ställer Robin i målet helt och då började en ny tung uppförsbacke för NIF. Men laget repade mod igen och efter ett hårt tryck mot motståndarmålet så lyckades Robin Borg reducera till 2-3 med c:a 10 min kvar. NIF försökte att få till en kvittering men fastän man arbetade hårt så stod sig resultatet matchen ut.
NIF gör en bra match framförallt i 2:a halvlek och alla i laget förtjänar överbetyg men vi delar ut en liten extra blomma till Mikael Vevle som gör försvarspelet enkelt och resolut och även till NIF's egen Duracellkanin energiknippet Oliver Horm Flyckt som också gör en utmärkt match.
Nu väntar en bortamatch mot Aspeboda på torsdag och alla som kan behöver vara med